Dusch och tvätt.

Dörren mellan nya köket och duschen är igensatt. Här kläs den nya väggen som ersätter dörren in med isolering och sen ett lager med råspont, utanpå skall det sen bli någon form av skivmaterial. Röret som sticker upp är för avloppet från det blivande handfatet

Intill är murstocken och hålet som syns är från den gamla vedspisen som bärs ut på denna sida. Sen kan man se att avloppsstammen och golvbjälkarna börjar bilda ett snyggt mönster. Bitarna börjar falla på plats.

 

  

När alla golvbjälkar är på plats så läggs en så kallad blindbotten, dvs ett lager av något material som skall hålla isoleringen på plats. Vi använder oss av råspont.
 
Golvbrunnen närmast kameran ser ut att hamna högt upp men det skall till ett spånskivegolv och uppe på det en gjuten "kaka" där värmeslangarna för golvvärmen skall gjutas in. Bara att hoppas att tummstocken mätt rätt. De svarta slangarna som sticker upp är för jordvärmen.
 
  Där det inte går att få riktigt tätt, runt rör och liknande, så används ett finmaskigt ståltrådsnät. Fästs mot blindbotten med häftpistol.
  

Isolering är på väg. I och med att huset är gammalt så stämmer inte måttet mellan golvreglarna så alla bitar får skäras till för att passa.

Dessa två bilder tagna med mobilkamera.
 
Över isoleringen läggs 22 mm tjock golvspånskiva. Samma med den att det måste mätas och sågas i varenda bit för att det skall passa. Men resultatet blir tillfredsställande.
Så va det golv i blivande duschen igen. Drygt två månader sen motorsågen sattes i golvet. Se bild här. Skillnaden är att nu finns det avlopp och isolering i golvet. Det som återstår att att gjuta in golvvärme och lägga klinker.