Värmepump.

Vedspisen som stod i huset och som skall in i köket kommer från Thermia i Arvika, så gör även den värmepump som monteras här.

I vissa fall finns inga alternativ men vid andra tillfällen resoneras var och hur de olika rören skall dras. Med vattenpass ser man till att det blir både i lod och i våg.

En "egen" elektriker var vidtalad som kom och gjorde ett gästspel med elinkoppling och monterade även temperaturkännare utomhus.

Ett nätverk av rör som går än hit och än dit och ibland med en liten tryckmätare på, ganska dekorativt.

   
 Här nedan ses själva hjärtat och hjärnan i värmepumpen. Så här ser det ut ovanpå värmepumpen när allt är monterat och klart.

Till att börja med så var det bara värmen i badrumsgolvet som kopplades på. Här ses kopparrören med till- och returvatten till de två olika värme slingorna.
Varmt skall det även bli på övervåningen och dit leder dessa rör. Nu till att börja med går rören uppe bara i två olika slingor, men radiatorer skall kopplas på så snart det finns tid.
Även kallt och varmt vatten till de olika vattenkranarna förbereddes. Varmt vatten uppe och kallt i det nedre. Vill också här passa på att tacka pumpinstallatörerna för alla tips och råd jag fick, samt lånet av håltagaren.