Badet klart, nästan.

Då är det dags att göra klart i badrummet. Tak, taklister och fönsterfoder skall upp. En hög av material mitt på golvet.

Taket ser inte allt för kul ut med alla rör för el-dragningen. Reglar för takskivorna sätts upp. Det skall vara 60 cm mellanrum men det går inte överallt då el-dragningen är i vägen, här är det fria improvisationer.

 

Sen är det bara att börja montera takskivorna. Det är spånskivor med vit folie. En viss försiktighet och eftertänksamhet är på sin plats, så att man skruvar på rätt ställe 

Dessutom så skall hål tas upp för eldosorna och det kräver också noggranna mätningar innan borr och såg tas i bruk.
Till slut så är det bara de sista bitarna kvar. Lite pyssligt att få dem på plats. 
Några elkablar dras om innan de sista taksivorna skruvas på plats.
  
Precis som tidigare så blir det en massa special lösningar när taklisterna skall på plats. Urfasningar för el och vatten måste göras på en mängd ställen. 
Att gera lister är inte så enkelt så hörnklossar skulle inköpas. De jag hittade va definitivt inte prisvärda så jag gjorde mina egna. En "två tum två" som sågades i lagom längd och sen utformades efter egen skiss.
Det blev garanterat betydligt billigare. Det som jag inte riktigt är nöjd med är ytterhörnen. Två stycken är det i rummet och vem vet jag kanske sliter ner dem och sätter upp nya. när jag klurat ut en snyggare design.
Lite vit målarfärg på hörnklossarna så blir det kanon.
  
Till slut så var det bara fönsterfoder kvar. En ganska snabb operation, 45 grader i överkant och sen skruva fast. 
I nederkant valde jag att göra en annan lösning. Det undre fodret rakt och med ett visst "överhäng" gör att det ser rätt och riktigt ut. Lite målarfärg på fodren och fönstren och det är klart.
 
Sen har det tillkommit lite mer i badrummet. två hyllplan under handfatsbänken har kommit upp. Var sin korg till alla familjemedlemmar där var och en förvarar sitt eget.
 
En låg bänk med lite förvaring har också kommit in i badrummet.  På den två stora växter som dekoration och lite insynsskydd. På fönstret har även en tun plastfilm satts fast som gör att insynen inte blir för stor.

Nu är badrummet klart, det som återstår är att elektrikern kommer och gör det sista och monterar taklamporna.

Det firades med en liten skvätt av utvald singel malt.