Dusch.

Att göra klart duschhörnan krävde en del påläsning, mycket finns att läsa på Internet. Inne i hörnet sattes en förstärkning, dels mot vattenläckage och dels mot sprickbildning. Första lagret av våtspärr penslas på, i blå nyans. Ett lager skall räcka men jag dubblade.

Ytterligare lager av våtspärr skall på, denna är vit. Av denna mäts åtgången  i kg. Det är bara att rolla ut tills allt är slut. Det blev nog fem lager. Resultatet blev en tjock gummiartad yta.

  

Kakel i grått med svag ton åt blått är inköpt och börjas sättas upp på gummiytan. Det går smidigt och lätt. Drygt en meter upp så vrids plattorna för att få en dekorrand. På närbilden nedan så är det även fogat.

Första väggen gick bra, rakt och fint, men ytterväggen är inte i vinkel mot innerväggen så där blev det inte lika rakt. Började med vattenpass men fick snart övergå till att få det hyfsat. Resultatet blev en lagom lutning på kaklet. Så här i efterhand så vet jag att jag skulle struntat i vattenpasset i början och kört  med ögonmått från början.

 

  Här ovan är kaklet på plats, fogat och klart. Duschblandaren uppsatt men vattnet inte framdraget sista biten, man skymtar vattenrören som är framdragna längst upp i bild.
 Eftersom det blev lite snett på ytterväggen så blev det lite onödigt många små spillbitar över. 

 

En duschvägg av betongglas har länge varit bestämt att det skulle vara. Lite trixigt att få upp med tanke på att det inte är så många räta vinklar. En liten uppbyggd sockel på golvet för att få ett stadigt och rakt underlag för väggen.
En speciell plastlist som fungerar både som armering och distans limmas mellan varje block. Vågrätt så är den sammanhängande och lodrätt små korta bitar som passar perfekt i höjd. Allt limmas på plats med speciellt lim. 
Väggen är uppe, fogad och klar. Det som fattas är ett snyggt avslut på betongglasväggen. Det finns både i aluminium och andra varianter. Skall inköpas och monteras.