Att komma i form.

 
Grunden till tillbyggnaden skall bestå av en gjuten krypgrund. Form för gjutning skall byggas. För att få rätta måtten, räta vinklar och rätt höjd krävs en väldig massa mätning.  Knutarna på snörena nedan sitter med en meters mellanrum och underlättar avståndsbedömningen.

 Ett laser pass är smidigt för att få rätt höjd på flera punkter.

När mätningen och uppmarkeringen är klar så är det bara att börja snickra. Lite trixigt att komma igång, men har man bara fått upp några brädor så är det bara att bygga vidare från dem. 

Började med de översta först och byggde neråt efter att ha fått tips om att det var smidigaste sättet att få tätt mot berget. Men det är ändå en massa pyssel att få till passformen på den nedersta brädan. Det är till att med yxa hugga rätt form på varje bit. 

Lite koll med laserpasset mellan varven, för att kolla att det inte blir för högt eller för lågt.
Mitt i allt  kommer första lasset med virke, till största delen bestående av regelvirke. 45x45, 45x170, 45x195 och 45x220. De lite grövre ca 150x300 har hämtats uppifrån Ekshärad.
 Här borras för armering som skall fästas i berget. En kraftig slagborrmaskin hyrdes in och jobbet gick lätt. 
 
När alla hjälper till efter förmåga så går jobbet snabbt. Formens olika delar tar form.
Det ser nästan ut som ett båtbygge. Reglarna i mitten fungerar som fästpunkt. De är fastsatta med armeringsjärn som sitter i borrade hål i berget.