Tak.

Det var när takstolarna skulle spikas som kameran havererade så där finns inga bilder. På bilden till höger så är iallafall alla 9 takstolar resta. 
Spikade ihop dem uppe på mellanbjälklaget så det inte skulle bli så svårt och tungt att få dem på plats. Tänk bort tak och takstolar, lite besvärligt att balansera på det öppna bjälklaget, men det blev så enkelt att få dem på plats när de var klara.

Åtskilliga spikningsplåtar gick åt, 6 st. till varje takstol och totalt nästan 2000 ankarskruvar och ankarspikar för hålla ihop allt.

Takstolarna kläs med 22 mm råspont. Även här gick det åt förvånansvärt stora mängder spik.

Ganska högt och luftigt uppe vid nock. Klätterselen, karbinhakarna och lite annan klätterutrustning kom väl till pass.

Här är södra gaveln. Man börjar se hur husets form kommer att se ut när det är klart.

Lite trixigt att ansluta det nya taket till det befintliga. Det blev en del klurande och snedsågande för att få det bra.

Mycket regnande under hösten gjorde att när man lagt råspont en bit så var det bara att följa efter och lägga takpappen för att hålla virket så torrt som möjligt.
Vinkel mellan nytt och gammalt. Klädde in vinkeln med papp. 

När kortsidorna på taket var tilljämnade så restes de sista reglarna och man ser tydligt var fönsterna på övervåningen kommer att hamna.

Gammalt taktegel inköptes för att matcha hyfsat med det befintliga taket. Men det kommer inte att läggas förens till våren, allt för att försöka få mera klart inomhus.