Innerväggar.

Plast eller inte plast kan tydligen diskuteras hur mycket som helst. Som synes på bilden så blev det plast, men bara i ytterväggarna.
 Att det skulle vara råspont i ytterväggarna var bestämt sen länge. Det ger en stabil och stadig konstruktion och det blir inga problem att hänga upp saker på väggarna. Väggarnas ytbeklädnad rådde det delade meningar om. Det slutade med en kompromiss där det på några väggar får vara råsponten ytterst och på de andra väggarna blir det gips.
Där råsponten skall vara synlig så blev det till att skråspika i sponten för att kunna dölja spikhuvudet.

Det gick relativt fort att få upp råsponten. Fick dock vara lite selektiv i valet av brädor.

På väggen mellan sovrum och vardagsrum så skulle det upp gips. Men först ett lager OSB för att få det lite stabilare och något att skruva/spika upp tavlorna i.

Fick rådet att lämna en liten glipa mellan OSBskivorna då de tydligen kan röra lite på sig beroende på luftfuktigheten.

Alla skivor uppe in mot sovrummet och en tydlig känsla av hur rummen kommer att bli.

En del trixande vid takbjälkar och eldosor. Här har eltrådarna dragits fram så att det går att hänga upp en taklampa provisoriskt. Underlättar när man håller på under kvällstid. 

En mängd gipsskivor kördes hem och bars in.
Det bygger på fort men gipsskivor som är 120cm breda. Dock är takhöjden över standard så det blev en skarv på varje bredd.

Tillvänster så är det anslutningen mot taket. Nedan så är det anslutning runt takbjälkar. Inpassningen mot bjälkarna tog tid då det skulle bli så tätt som möjligt.

När all gips är uppe återstår spackling av skarvar och skruvskallar. 

Använde glasfiberremsor i skarvarna.

Efter några varv med spackel och slippapper är det klart för målning.
Ytterväggarna gjordes klara först. Här är underarbetet mot husväggen igång. Några grova plank spikas upp där trappan till övervåningen skall fästas i väggen. Vet inte om det är nödvändigt men det kändes rätt.