Badrumsdörr.

Badrumsdörren är som alla ser på bilden högerhängd. Detta är lite opraktiskt då man oftast måste gå runt den öppnade dörren. Att konvertera dörren till vänsterhängd var ett lagom projekt en eftermiddag. 
Till tonerna av bl.a. denna låt började arbetet. Dörren lyftes av och uttag för nya gångjärn fixas med stämjärn och hammare. Till höger syns första gångjärnet provisoriskt fastsatt med en skruv. 
Här mejslas motsvarande gångjärnsdel ut på dörren.

Färdigt för att skruva fast gångjärnet på dörren.

Dörren står lutad mot karmen. Man ser de båda nya gångjärnen på vänstra sidan av dörrkarmen.

Dörren hängs på plats. Här syns, de ännu icke borttagna gamla gångjärnen, på dörrens högra sida.

Det ser lite märkligt ut när den gamla handtagssidan blir åt fel håll. Håligheterna som uppstått där handtaget satt kommer att fyllas upp med nytt trä, slipas och målas. När det är klart kommer det inte märkas att dörren är konverterad från höger till vänster hängd. 

Nytt urtag för lås och handtag måste göras. Med borr får man bort det grövsta. Sen blir det en massa finlir med stämjärn och tester med dörrlåset innan det passar.

Även på dörrkarmen måste det tas ur för låset.
 
Här är dörren på plats med handtag och lås.
Det ser bra ut. Ännu bättre blir det när det kommer på lite vit färg. Handtag sett från insidan och utsidan. Rött som markerar att det är låst och upptaget, exakt enligt standard.