Vardagsrum II.

Vardagsrumsväggarna skall målas. Först en omgång med kvistlack, sen det första lagret av väggfärgen.
Efter första strykningen ser man att det inte täcker, det blev två strykningar innan det var klart.
 

Till fönstersmygarna limmades egna limträskivor. Tre råspontbrädor limmades ihop och hölls i press av limknektar. Får passa på att tacka grannen för lånet.  

När limmet torkat hyvlades och slipades skivorna. Allt gick efter löpandebandsprincipen. När en skiva var klar så skruvades den på plats medan nästa låg på tork. Man ser på bilden nedan att det ligger en blivande limträskiva på tork på golvet.

Resultatet blev överraskande bra, eller iallafall så duger det åt de som skall ha det. När allt var på plats var det dags att måla dem.

När tak och väggar var färdigmålade skulle lister upp, ville ha ett litet annorlunda utseende än sovrummet. Det blev smala lister som sattes upp. Dels mellan takbjälkarna och dels i skarven mellan vägg och tak.

 

När taket var klart återstod bara golvet. Ett antal lager med olja med torktid  mellan varje inoljning. Det tog tid men resultatet känns bra.
33 kvadratmeter furugolv oljat och klart.
Här ligger de egenhändigt frästa golvsocklarna och väntar på att bli uppsatta.
På långväggen, som är över sex meter lång, var det tvunget att bli en skarv. Sågat i 45 grader blir det nästan osynligt. Återkommer med del III  ang. vardagsrummet när det är möblerat.