Isolering.

Just nu 2009-11-09. Isolering av snedtaket på övervåningen i tillbygget fortskrider så sakteliga. Det som är gjort är påsalning av takstolarna för att få plats med mer isolering. 
Bilden taget mellan två takstolar ner mot takfoten. Det som syns är panelbrädan mellan takstolarna och sen rödfärgen från utsidan.

Först fästs ett insektsnät mellan taket och väggen. Detta för att inte få in insekter och fåglar i luftspalten. Här har även en kort list för fäste av asfaboarden kommit på plats.

Här är asfaboarden på plats och man kan ana det som skall bli luftspalt ovanför. 

Isoleringen skall vila i nederkant mot asfaboarden, men först skall luftspalten färdigställas.

Tre lister fästs fast. Två mot takstolarna och en i mitten direkt mot yttertaket. Till mitten läkten "återanvändes" de spikar från tegelläkten som gått igenom råsponten och stack ut på insidan. Listerna är 45x35 så den färdiga luftspalten blir 45mm, kanske i mesta laget men listerna fanns redan hemma och man tager vad man haver.

Här ses listen mot takstolen. Man ser även en av de spikningsplåtar som används till att fästa påsalningen.

Normalt används oljehärdad massonite som material till att skapa själva luftspalten. Här hemma fanns en rulle vindpapp sen tidigare och det gjordes ett test att använda den. Då det fungerade utan större bekymmer med vindpapp så användes den istället.  

Den spändes upp och fästes mot de tidigare uppspikade listerna.
Två lager med 170mm tjock isolering passade perfekt mellan takstolarna, allt enligt plan.
Isoleringen hålls på plats lite provisoriskt med remsor av plast. Det skall på plast och sen45x45 reglar på tvärs.
Här är ett försök att visa den färdiga luftspalten. Man anar lite dagsljus längst ner.