Saft |
|
Saftkokning. Originalreceptet är med fläderblommor men använder svartvinbärsblad istället då fläderbusken inte vuxit så mycket ännu. | |
I år så är det Mi som fixar saftkokningen. 8 st citroner sköljs. | |
Skivas tunt. | |
Varvas i en hink med svartavinbärsbladen. Det var inte mycket vinbär i år, de bär som fanns fick följa med. |
|
Två liter vatten kokas upp och två kilo socker hälls i, 60 gram citronsyra skall också röras ner. | |
Sockerlagen hälls över blandningen av citroner och svartvinbärsblad. |
|
Ytterligare två liter vatten, två kilo socker och citronsyra görs i ordning... | |
...och hälls på. | |
Svartvinbärsblad, citron, socker, citronsyra och vatten. | |
Nu skall saften stå några dagar innan den kan frysas in. Den skall stå svalt och mörkt men lite svårt här hemma så den får stå i ett hörn i köket. | |