Saft

Saftkokning. Originalreceptet är med fläderblommor men använder svartvinbärsblad istället då fläderbusken inte vuxit så mycket ännu.
I år så är det Mi som fixar saftkokningen. 8 st citroner sköljs.
Skivas tunt.

Varvas i en hink med svartavinbärsbladen. Det var inte mycket vinbär i år, de bär som fanns fick följa med.

Två liter vatten kokas upp och två kilo socker hälls i, 60 gram citronsyra skall också röras ner.

Sockerlagen hälls över blandningen av citroner och svartvinbärsblad.

Ytterligare två liter vatten, två kilo socker och citronsyra görs i ordning...
...och hälls på.
Svartvinbärsblad, citron, socker, citronsyra och vatten.
Nu skall saften stå några dagar innan den kan frysas in. Den skall stå svalt och mörkt men lite svårt här hemma så den får stå i ett hörn i köket.