Holk

Ma snabbyggde denna holk förra sommaren, den kom aldrig upp utan har stått ute i lite skyddat läge. Tidigt i våras visade en blåmes väldigt intresse för denna utmärkta boplats.

Holken spikades upp på dasset. Det tog inte lång tid innan blåmesen hittade dit och byggde bo. Det var ett väldigt liv från ungarna under en period innan de blev flygfärdiga.

 

Denna holk har suttit uppe länge. Denna försommar har ett talgoxepar häckat här.

 

Fjolårets blåmesholk har i år varit bebott av svartvit flugsnappare. Det är den enda som fortfarande har hemmaboende ungar, 3 juli. Denna holk har Ma också gjort.

 
Två stycken helt nya holkar skruvades ihop denna vår. Specialbyggda för tornseglare som tidigare bott under takpannorna. Dock flyttade talgoxe in innan tornseglarna hittade dit.
På den andra var det någon som uppskattade utsikten från taket och byggde bo där. Gissar på ladusvala men det är inte verifierat.
  Tornseglaren hittade in mellan vindskivan och tegelpannorna. Så mycket för specialbyggda holkar...
I kvällningen så flyger de över huset och förhoppningsvis så äter de väl upp en och annan mygga. Ibland så övar de formationsflygning och kommer ganska nära med en väldig fart och förvånansvärt högt ljud från vingarna.

Ma har tagit alla bilder, dock har L tagit den på den flygande tornseglaren till höger.