Hösten 2012

Inför hösten 2012 har jag ytterligare ett val, förutom 6,5:an finns även en 308 i skåpet. Till den har jag laddat upp ett antal Barnes TSX, helt i koppar
Fick till ett bra recept, utgångshastighet på straxt över 800m/s enligt laddtabell. Träffbilden på 80 meter är helt ok. På bilden en kula som jag grävde fram ur skjutvallens sand bakom tavlan. 

Har tagit bild på nästan alla pass jag suttit på under hösten, det fattas fyra, fem stycken.

Hit till pass 28 är det en bit att gå, men det är ett mycket trevligt pass, nästan lite parklikt med alla björkar.  Här har det passerat både älg och hjort under hösten.

Längst upp på Kvistmossvägen ligger pass 56 - 59. Pass 58 ligger näst längst in från vändplan.

Nästan oavsett vilket pass man skall gå till ser man dessa. Finns i obegränsade mängder, dock har i alla fall jag svårt att hinna med att plocka på väg till och från pass.

Längs Älvängsvägen ligger pass 5. På västra sidan så är skogen ganska grov och gles så sikten är bra. Mossan är guldgrön.

Pass 15 ligger näst längst ut på mossen, grannpasset 16 ligger ytterligare lite längre ut. 
Västerut på pass 15 finns en rejäl skjutgata.

Lite vingligt när man skall hålla bössan med ena handen och ta kort med den andra. 

Betydligt trängre på pass 35, längst upp i nordväst. Trots att det är hugget skjutgator har man inte mycket tid på sig när/om älgen kommer.
  Några dagar har det varit dimmigt. Man kan ana en gul huvudbonad på pass 17. Här har älgarna tagit lite nya vägar nu när det blivit mer hyggen...
...därför finns även pass 17,5. Längst upp "i hörnet" av hygget vid pass 17. Man har fri sikt mellan passen, kanske skulle det vara bättre att sitta uppe på sluttningen och skjuta neråt, åt detta håll. Nackdelen är att det inte finns något bra kulfång. 
Efter dimmiga och regniga dagar behövs persedelvård. Att smörja Lundhagskängorna med Lundhagssmorning är självklart. Lika självklart är valet av whiskey efter en dag på älgjakt.
Även Winchestern behöver få lite omvårdnad. Då det är en bygelrepeter och ganska krånglig mekanism har jag ännu inte vågat ta isär den helt. Är rädd att jag inte får ihop den.
Denna typ av skador på tallar har vi sett oftare de senaste åren. En flock med Kronvilt har fattat tycke för delar av vår jaktmark. Tyvärr måste man vara medlem i Kronskötselområde för att kunna jaga dem. 

I andra halvan av november kom det lite snö. Här på pass 6 längst Kvistmossvägen kunde jag höra hur vår jaktledare hade hjort på pass 28. 
Här på pass 44 mellan vägen och järnvägen var det sen min tur. Först kom det en älg, stannade så jag bara såg mulen och baken, resten var skymd bakom en gran. 
Efter ca 20 minuter kom det en stor kronhjort och ställde upp sig på 50 meter. Jag såg honom rakt framifrån i kikarsiktet och hade utan problem kunnat skjuta. Nu fick jag nöja mig med att försöka räkna taggar, 10 - 12 fick jag det till. Första gången för min del jag sett vild kronhjort, en härlig upplevelse.
 
  För er som funderar. Vi jagar bara på helger och ibland hoppar vi även över någon dag eller helg. I dag 2012-12-09 har vi en vuxen (ett hondjur) och tre kalvar kvar på tilldelningen.