Jakt i Härjedalen

Tre dagars jakt på kvoterad mark i Mittådalen hade en kamrat fixat. Jakten lottas ut och första helgen i september hade Ziva och jag möjlighet att få följa med och jaga. 

Här är Janne och Nisse med Mittåkläppen i bakgrunden.

Här en pausbild på Ziva. Ovanligt varmt för att vara i september, det blev en del pauser. Härligt att se hur hundarna själva sökte upp vatten för dricka och för svalka. 
Zivas tjejkompis Sickan var också på plats. Sickan är halvåret äldre än Ziva. De träffades för första gången helgen innan men de fann snabbt varandra och det var inga som helst problem mellan hundarna.
Jag prioriterade bort systemkameran så alla bilderna är tagna med mobil. Om man vet var man skall titta så kan man se Ziva som en liten prick i mitten av den högra bildhalvan. 

Fjället bakom är StorAxhögen, så nu kan ni det.

Ytterligare en pausbild, nu även med husse.

 Fantastiska höstfärger som tyvärr inte kommer till sin rätt på dessa bilder.

Från grönt till gult till orange till rött.
Ziva stod vid ett flertal tillfällen, men varje gång var det tomt. Ibland hade jag sett att björktrastar flugit iväg från platsen, ibland misstänker jag att det var gamla tomma fågellegor som hon stod för.
Sista dagen gick vi upp mot Gunnarsstöten och Gråvålen. För att komma in på jaktmarkerna var vi tvungna att korsa denna bäck som var den nordöstra gränsen 
Vi passar på att smaka om Gunnarsån smakar bra, det gjorde den.
En älgkviga tittade förbi vid en av sista dagens pauser, mina jaktkamrater hade lutat sig bakåt och blundade lite och trodde mig inte när jag viskande förklarade att vi hade sällskap.
Tre härliga dagar trots att vi inte hade en enda fågel på vingar. V sökte av alla typer av biotoper, fjällbjörkskog, myrar/myrkanter, kalfjäll och alla dess olika varianter. Det enda vi inte sökte av var högt upp på topparna. 
Både Ziva och Sickan är unga, detta är första hösten som de jagar. Nu har de i alla fall fått en första rejäl kontakt med miljön.