Djur och växter.

Djurlivet är ganska intensivt nu på våren. Blåmesarna har ungar och flyger i skytteltrafik till och från holken med mat till dem. 

Den betydligt större havsörnen har vi sett några gånger ovanför huset, dock har vi inte ännu lyckats få någon bild på den. Man ser tydligt hur stor den är när irriterade kråkor dyker mot den. 

 

Igelkotten såg vi i fjol men har inte sett den i år ännu. Hade tydligen övervintrat i grannens uthus.

 

Rådjuren går in på knutarna. Lite häftigt att se hur väl de smälter in i omgivningen och blir nästintill osynliga. 

Skogens konung syns också till och från. Vid ett tillfälle satt vi sju personer ute och fikade och en älg stannade till på gärdet och kollade på oss innan den fortsatte.

 

Växtligheten är också rejält igång nu på försommaren. Först ut var plommonträdet och nu har även äppelträdet blommat över. Hörde att äppelträdets blomning gladde parkförvaltaren som skötte beskärningen tidigare i år.

Våra gårdsträd är av sena sorter, både Ask och som på bilden Lind sätter blad ganska sent. 

Gräset växer så det knakar. Ibland funderar man på om det är värt all möda att hålla det kort, är ju vackert som det står.

 

Det finns två rejäla Syrenhäckar, dels en ut mot vägen, som i år är lite modifierad, och dels en på den norra delen av trädgården. Det är av den gamla lila sorten. När det knoppas är den ganska mörk men när blommorna slår ut blir den betydligt ljusare. Bilderna nedan gör definitivt inte rättvisa åt årets blomsterprakt.
Även i det lilla så blommar det, här får en liten styvmorsviol representera det lilla.